De “experten” van Jo Vandeurzen

In hun (online) briefwisseling van 4 september 2012 schreef het Kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin dat, met betrekking tot het beheer van het Reservefonds dat tegen 2033 uitgeput is, een werkgroep van experten instaat voor het leveren van deskundig advies binnen “de krijtlijnen” die de Vlaamse overheid heeft vastgelegd. In datzelfde schrijven wordt echter geen antwoord gegeven op de feiten die Jo Vandeurzen werden toegestuurd nl. dat de beleggingsstrategie die gebaseerd is op een J.P. Morgan index (staatsobligatiemandaat tegenover de J.P. Morgan EuroGovernment Bond Index) uiterst risicovol en niet toepasselijk is.

Het werd aan zijn Kabinet nochtans meegedeeld waarom zijn “experten” geen juiste keuzes maken en waarom hun beleggingsstrategie onverantwoord is.

J.P. Morgan “is één van de bedenkers van en dus medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van de huidige financiële crisis.” De fraude bij J.P. Morgan, waarbij investeerders werden misleid en valse cijfers werden opgegeven, werd in 2012 door de New York Times aangetoond en een strafrechtelijk onderzoek liet niet op zich wachten.

De echte diepgang van de frauduleuze praktijken bij J.P. Morgan kwam bloot te liggen toen de U.S. Federal Reserve voor het eerst in de geschiedenis werd doorgelicht [1, 2]. Meer dan $390 miljard werd door de Federal Reserve en via J.P. Morgan doorgesluisd naar andere banken die op hun beurt gratis met vers geld werden overspoeld, “leningen” die geheel betaald werden door de belastingbetalers en zonder enige waarborg dat dit geld ooit zou terugkomen naar de belastingbetalers. Maar J.P. Morgan is niet alleen handelaar in frauduleuze leningen, zo manipuleren ze samen met HSBC ook de zilver- en goudmarkten waardoor ze dus alle financiële markten op een corrupte wijze naar zich toetrekken.

Naast hun rol in het Libor schandaal (minstens sinds 1991) worden ze nu ook vernoemd in het ICAP/ISDAfix schandaal waarbij interest-rate swaps worden gemanipuleerd.

Er wordt door ons, de burgers, dus veel meer verwacht van Jo’s “experten” dan enkel geld op te strijken voor hun advies dat ze leveren. Een compleet andere aanpak om met ons belastinggeld om te gaan dringt zich op waarbij men J.P. Morgan niet langer ziet als zakenpartner maar wel als een instantie die men te allen tijde moet vermijden gezien hun corrupte imago.

Het jaarverslag van het Vlaams Zorgfonds voor 2012 is nog steeds niet online gepubliceerd, we kijken uit naar het resultaat van de “experten” en hun advies.

Geplaatst op april 28, 2013, in Dossier VZK en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Reacties